Friday, April 13, 2012

update: first entry tahun 2012

Assalamualaikum...
actually ak sendiri tak tau macam mana nak mula entry hari nie..memandangkan...dah bersawang ak tinggalkan blog nie... maklumlah..banyak tanggung jawab harus aku selesaikan...ececeh...macam lah aku nie menteri sampai takda masa nak berblog atau berblog walking...kan...

Tapi hakikatnya..aku memang dah terpisah dengan dunia aku yang sebenarnya...3 bulan...eh tidak..hampir genap empat bulan aku menyepikan diri...berblog pun tidak..bersosial pun tidak...tapi bak kata abang long aku...laman sosial kan masih ada...itu jer la...dunia kedua yang boleh aku lewati tatkala seharian penat berkerja..hari-hari mengadap muka yang sama jer la kat tempat kerja..aish...

sebelum nie...aku memang ada buat keputusan untuk berhenti berblog..sebab tue lah..banyak entry-entry aku sebelum nie dah pun aku delete... tapi..perasan rindu pada aktiviti-aktivi sebelum ini menjengah kembali...lantas...dengan segera..jari jemari aku nie pantas saje menaip... rindu pada kamera...rindu pada blog...rindu pada shopping...eh tak...window shooping...hehe..outing !!! wah syoknyer la kalau dapat keluar macam dulu-dulu...seriusly..ak rindu zaman aku dulu...rindu pada kawan-kawan aku dulu...rindu pada suasana dulu...yang setiap hari ada gelak tawa bersama...tapi saat ini...dunia itu sangat berbeza...suasana matang..maka kita perlu matang...agrh... tension betul...daripada aku membebel sorang-sorang...baik aku pikir nak bali kamera baru...hehe...saving2!!! budget2!!!
hujung bulan nie akan ku jejak lowyat tue..tak pun..kat times...servey2 kamera...kalau beli kat area umah aku..alamatnya memang kena tipu hidup2 dengan tauke cina kat sini...bahaya...huhhh...

mood: mata dah start mengantuk...

1 comment:

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

tue dia dah brpa DSRL uols ader???
betul la ai pong rindu nak shopping gak ngeeee